Kayboluş

24 Haziran 2022 • Derya Albayrak

Bildiğin, tanıdığın bir yerde kendi dolambaçını nasıl yaratırsın? Etrafındaki çıkmaz yolları ya da sadece hayvanlara açık, arabaların giremediği ara yolları nasıl keşfedebilirsin?

Senin kendine has kaybolma ve yeni yollar bulma yöntemlerini oldukça merak ediyorum. Bendeki kaybolmana yardımcı olacak ipuçları şöyle:

İçinde kaybolabileceğin bir zaman dilimi belirle.

  • Gün doğumundan günü batımına kadar,
  • bir öğleden sonra,
  • 1 saat
  • ya da sadece 10 dakika.

Önemli olan kendine kaybolma izni verdiğin bir aralık bulman. Bazen sınırları bilmek bazen de hiç bir şey bilmemek sınırsızlığı doğurur. Bugün nasıl bir aylak olmak istediğine sen karar ver. 

Sokağa ya da ormana çık. Ardından şu üç deneyimden birini seç, yap:

1. Bir rengi, sayıyı, dokuyu, elementi ya da bugünlerde karşına çıkan bir kelimeyi rehberin olarak seç. Net ve anlaşılır ol. Belki kendi duyabileceğin bir şekilde “Rüzgar seni rehberim olarak seçtim. Seni izliyorum” diyebilirsin. Seçtiğin işaretle karşılaşıncaya kadar yürümeye devam et. İşaretlerin o anda seni nasıl yönlendireceğine kulak ver. Örneğin; rüzgar elementini seçtiysen rüzgarın seninle nasıl iletişime geçtiğine dikkat et. Sana “dur”, “devam et” ya da “bu taraftan” diye yön gösteriyor olabilir. Sezgilerine, eşzamanlığa ve o anki etrafını okuma becerine güven. Bu pratiği ilk defa yapıyorsan, somut ve izini sürmesi kolay bir şey seçebilirsin. 
 
2. Bir ağaç bul. Ağacın altında otur. Etrafına bak. Durduğun yerde hareket eden şeyleri izle. İnsanlar, karıncalar, uçuşan tozlar, rüzgar… Sen durdukça etrafındaki hareketin seni bir yerlere götürmesine izin ver.
 

3. Adım atarken adımlarını şu şekilde say: 1(sağ), 1(sağ)-2(sol), 1(sağ)-2(sol)-3(sağ), 1(sağ)-2(sol)-3(sağ)-4(sol)…Düşünmeye başladığında ve oyunu kaçırdığında baştan başla. Kaça kadar gelebiliyorsun?

Bunları denemek zor gelirse: eve dönerken hiç kullanmadığın bir yol seç.

Bakalım kendini nerede bulacaksın? Yeterince kaybolduğunu hissettiğinde dur. Ne hissediyorsun bedeninde, kalbinde, zihninde?
 
Keyifli kayboluşlar!
5 1 oy ver
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için değerli, lütfen yorum yapın.x