Yas Yürüyüşü

17 Şubat 2023 • Aysu Erdoğdu Miskbay

Kendinize derin dinlemede olacağınız bir yürüyüş zamanı ayırın. 

Yakın zamanda bir sevdiğiniz ölmüşse, lütfen yürüyüşte size eşlik etmesi için dostlarınızdan destek isteyin ve alın.

Hazırlık

Bu yürüyüşü açık bir zihin ve bedenle yapabilmek için, hem sizin, hem de varsa eşlikçilerinizin, en az bir gün öncesinde bağımlı olduğunuz herhangi bir şeyi yapmayı veya kullanmayı bırakmanızı öneririz.

Vakit olarak günün ilk ışıklarıyla veya gecenin sakinliğinde yürümeyi tercih edebilirsiniz. Sezgilerinize güvenin, kendiniz için en doğru olanını yine siz bilirsiniz.

Eşikte

Dışarıya çıkın ve kendinize bir eşik seçin. Eşiğiniz sevdiğiniz iki ağacın arası, bir bahçe ya da park kapısı veya evinizin dışarıya açılan kapısı olabilir.

Eşikte durun. Bir elinizle, ayağınızla ya da yüzünüzle eşiğe; bir elinizle kalbinize dokunun. Kırık kalbinizin acısını hissetmek için kendinize izin verin. Kayıplarınızı hatırlayın, ölmüş tüm sevdiklerinizi ve atalarınızı anın, yavaş yavaş, teker teker.

Bu yürüyüşle birlikte tutmak, kucaklamak istediğiniz yasınızı hatırladıktan sonra, bir niyet koyun. Zihnen veya fiziksel olarak kaybolursanız, niyetinizi kolaylıkla hatırlayabilmeniz için, niyetiniz bir veya iki kelime olsun.

Yolda

Niyetinizi netleştirdikten sonra sessizlikte, konuşmadan yürümeye başlayın. Sadece yürüyün ve canlılığı dinleyin. Zihninize başka şeyler dolarsa geçip gitmelerine izin verin ve dikkatinizi tekrar mevcut canlılığa getirin.

Doğaya yakınsanız kuşların, böceklerin seslerinin; şehirdeyseniz fırından, lokantalardan gelen ekmek, çay, kahve, yemek kokularının farkına varın.

Dilerseniz yürürken niyetinizi bir mantra ya da dua gibi tekrar edebilir; şarkı gibi mırıldanabilir; ağıt gibi yakabilirsiniz.

Ayaklarınıza ve niyetinize teslim olun, sizi varacağınız yere götürsünler.

Sadece yürüyün ve canlılığı takip edin.

Geridönüş

Tamamlandığınızda, eşiği geçtiğiniz yere geri gelin. 

Bir eliniz, ayağınız ya da yüzünüz eşikte, bir eliniz kalbinizde sizi buraya, bu yere ve bu ana getiren tüm yollara ve canlara teşekkür edin.

Canlılığınızı, kalp atışınızı ve yaşam denilen büyük armağanı hissedin.

Görsel
Stephen Leonardi, Unsplash
5 1 oy ver
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için değerli, lütfen yorum yapın.x