Geçiciliği/ni hatırla

16 Ağustos 2023 • Aysu Erdoğdu Miskbay

Bugünkü yeniaydan 24 Ağustos’taki ilkdördüne kadar, bu haftanın kartı Tılsım Dörtlüsü, bir başka adıyla Paraların Dörtlüsü.

İskambil kartlarının atası olan Minör Arkana destesinde dörtler, dengeyi, istikrarı ve güvenli dünyayı anlatır. Toprak elementini ve maddiyatı temsil eden paralar, yani tılsımlar açısından bakacak olursak, bir kedi gibi dört ayak üstüne düştük demektir. Hadi yine iyiyiz! 🐈‍⬛

Yüce Dişil (Divine Feminine) Tarot destesindeki Tılsım dörtlüsünü yorumlayan Jenna Opsahl diyor ki “Bugünlerde bitkin ya da tükenmiş hissediyorsanız, işten ve diğerlerinden biraz uzaklaşmanın zamanı gelmiş olabilir. Kaynaklarınız ve sağlığınız yakın temasta. Yani dış sorumluluklarınız için çok fazla enerjinizi kullanıyorsanız, içe dönüp kendinize bakım vermenin zamanı geldi.” 

Sevdiğim bir başka yorum Omega Yayınları sayesinde Türkçesi basılan, Alejandro Jodorowsky’nin Marianne Costa ile yazdığı “Tarot’un Bilgeliği” kitabında yer alıyor. “Dördün eşleniği karedir, maddi hayattaki güvenceyi en iyi temsil eden geometrik şekildir.” diyor Jodorowsky ve Costa. “Tılsım dörtlüsünün merkezine baktığımızda bir arma görürüz (Marsilya Tarotunda). Armanın üzerinde bir anka kuşu, küllerinden yeniden doğmak üzere yanmaktadır. Sabit görünen şeylerin merkezinde sürekli bir geçicilik vardır. Sağlıklı ve güvende olan kişi tüm maddi şeylerin geçici doğasına karşı bilinçli olmalıdır. Bu seviyede ilerlemeyen ve değişimi reddeden geri gider. Sağlık sürekli bakıma bağlıdır… Eğer dört kendini harekete geçirmezse sonunda taş kesilir.”

İki, özü aynı, bakışı tamamlayıcı yorumdan hangisi size, bugününüze uyuyorsa ona kulak vermenizi öneririm. İşler, projeler elbet kendi yoluna girer, doğru zamanı ve doğru yeri gelince. Bunun için hem günlük pratiklerimize iradeyle devam etmemiz; hem bizi hedefe götürmeyen, bilakis enerjimizi alıp tüketen şeylerden vazgeçmemiz ve uzaklaşmamız; hem de ruhsal yolculuğumuzu şenlendirmek ve yola devam etmek için diğerleriyle birlikte çalışıp yaratmamız gerek. Neydi meşhur Afrika atasözü (Lou kültüründen veya Burkina Faso’dan İngilizceye geçmiş olabilirmiş):

“Hızlı gitmek istiyorsan, yalnız git. Uzağa gitmek istiyorsan, birlikte gidelim.”

Vakti zamanı gelince dağları aşıp okyanuslara ve sonsuzluğa varabilmek için, içimizdeki ve dışımızdaki sağlam dört duvarı, dört elementi, dört yönü ve dört ayağımızı hatırlayalım bu hafta, ister yogayla, ister ağaçla kuşla. Çok da sıkı sıkıya tutunup aldanmayalım, kanmayalım. Merkezdeki minik anka kuşuyla yola devam!

🃏 Marsilya Tarotu

0 0 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için değerli, lütfen yorum yapın.x