Yüksek Rahibe, yeniden

6 Eylül 2023 • Aysu Erdoğdu Miskbay

6 Eylül’deki sondördünden 15 Eylül’deki yeniaya kadar, bu haftanın kartı Yüksek Rahibe, diğer adıyla Azize.

Yüksek Rahibe sabırla beklemenin kartı, bilinmeyenle durmanın. Bu kartla ilk derin bağlantıyı 2017’de Şili’de Onur (eşim) hasta yatarken kurdum. Mart ayında, mevsim yazdan sonbahara geçerken, Şili’nin Peru sınırına yakın Arica adlı bir sahil kasabasındaydık. Kıta değiştirince yeni toprağa ve suya kısa süreli hastalanıp yatarak adapte olunabiliyormuş. İshal olmak başka kıtaya taşınanlarda da uzun seyahat edenlerde de görülen bir durummuş. Biz de nasibimizi aldık. İlk uzun durağımız olan Arjantin’den Şili’ye geçtikten sonra ilk önce ben yatağa düştüm, benden birkaç hafta sonra da Onur tuvaletle yatak arasında mekik dokuyarak birkaç gün geçirdi. Hostelde ona çorba yapıp birazını içtiğini gördükten sonra merkeze indim. Bir kafeye oturup Şili ile ilişkim için bir kart çektim, Yüksek Rahibe çıktı. Karta bakıp çizerek bağ kurdum, yavaş yavaş. Sevdiceğimin iyileşmesini beklerken çok iyi geldi hem Yüksek Rahibe’yi hatırlamak, hem de böyle yavaşlamak. 

Şimdi dönüp bakınca başka bir şekilde de anlamlı geliyor bu kart ve Şili bana: Latin Amerika yolculuğuna çıkarken Şili’ye gideceğimizi ne ben, ne de eşim bilmiyorduk. Arjantin’den sonra Şili’ye geçmeye, Buenos Aires’te evinde kaldığımız, bol muhabbet edip çok sevdiğimiz bir abimizin Şilili olduğunu öğrenerek, onun hikayelerini dinleyerek karar verdik. İyi ki öyle olmuş. Chiloe, Valparaiso ve San Pedro de Atacama gibi asla unutmam dediğim pek çok yeri bu sayede gördüm, havasını soludum.

Bu hafta Yüksek Rahibe’yi bedenlemek için sizi sevdiğiniz bir Yüksek Rahibe çizimini kendinizce yeniden çizmenizi öneriyorum, yavaş yavaş.

Bir şeyler görünür, duyulur, bilinir ve mümkün olana dek, sabırlı ve keyifli bekleyişler! 🪄

Sesli Tarot’un yaratım sürecini desteklemek isterseniz, Patreon üzerinden aylık 2$ ile bu yazılara, kartların etkisini göstermeye başladığı ilk günde, yani yeniayda, ilkdördünde, dolunayda ve sondördünde erişebilirsiniz.

🃏 Vahşi Bilinmeyen Tarot, Kim Krans

0 0 oy
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için değerli, lütfen yorum yapın.x